Hem  |

Information  |

Avdelningar  |

Medlemmar  |

Kontakt


Kläder och märkning

Extra kläder går åt och du bör ha ett litet 
lager i barnets låda, barn arbetar hårt och då 
ingår det att de smutsar, kletar och blöter ner sig. 
Här nedan finner du en liten lista med saker 
som vi kan rekommendera dig att ha i reserv.
Regnkläder byxor
Stövlar Strumpbyxor
Sockor/Strumpor Trosor/Kalsonger
Tröja T-shirt
Mössa (vinter) Shorts (sommar)
Vantar (vinter) Halsduk (vinter)
Märkning av kläder
Då kläder ofta byts och tas av och på, kan vi ibland inte riktigt hålla reda på vilka kläder som till hör vem. Därför underlättar det för oss, samtidigt som du lättare kan hålla reda på ditt barns kläder, att ha ditt barns kläder märkta. Ofta händer det att barnens föräldrar inhandlat liknande kollektion av kläder till sina barn, då är det behändigt med ett litet namn skrivet på tvättlappen. 
Du behöver inte sitta flera kvällar i veckan och sy in namnlappar i alla kläder, det räcker med en att namnet står med bläckpenna i stövlar, på tvättlappen i tröja och byxor osv. Men känner du för att köpa namnlappar så finns en länk nedan.
Namnband är ett företag som du kan beställa ifrån via Internet.

Kläder under vintern på förskolan

Under vintern behöver barnet två varma overaller och fodrade kängor/stövlar med högt skaft, helst kardborrknäppta och med räfflade sulor. Overallen är det mest praktiska plagget för barn som är ute i alla sorters väder, på lekplatsen och i skogen. 
Den ska hålla för barn som trampar trehjuling, åker rutschkana, klättrar och stampar i vattenpölar, den ska ge rörelsefrihet, vara lagom varm, lätt att ta på och av, tåla täta tvättar och helst stå emot väta. Det är svårt att hitta overaller som uppfyller alla de kraven, särskilt det senaste och därför är det bra att gardera med särskilda galonbyxor över overallen i blött väder. Man kan också impregnera overallen efter varje tvätt med spray eller använda impregneringsmedel i tvättmaskinen.
Men varken galon eller spray håller vätan borta - overall och barn blir ändå våta när det är vått ute och därför är det bra att ha två overaller till hands. 
TÄNK PÅ att se till så att det ej finns snören som kan fastna och göra illa barnen.

(källa: Konsumetverket - Späda barn och lite större ungar)

 

 .

Björkbackens förskola AB | Vinstavägen 50 | 162 70 Vällingby | 08-795 66 57 .